flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду адміністративної справи №824/697/17-а

11 січня 2018, 16:41

Оновлено.

Зважаючи на значну зацікавленість громадськістю перебігом розгляду адміністративної справи №824/697/17-а за позовом Сідляра Ігоря Анатолійовича до голови Чернівецької обласної державної адміністрації Фищука Олександра Георгійовича, Чернівецької обласної державної адміністрації про визнання недійсним та скасування розпорядження зазначаємо наступне.

18 вересня 2017 року до Чернівецького окружного адміністративного суду надійшов позов громадянина Сідляра І.А. до голови Чернівецької обласної державної адміністрації Фищука Олександра Георгійовича, Чернівецької обласної державної адміністрації про визнання недійсним та скасування розпорядження.

Так, у своєму позові позивач просить суд визнати недійсним та скасувати розпорядження голови Чернівецької обласної державної адміністрації №571-р від 27 липня 2017 року в частині припинення діяльності Департаменту економічного розвитку з чисельністю 25 штатних одиниць шляхом ліквідації та в частині передачі Департаменту регіонального розвитку майна та коштів Департаменту економічного розвитку.

Відтак, предметом спору є виключно законність рішення Чернівецької обласної державної адміністрації про припинення діяльності Департаменту, вимог щодо захисту трудових прав службовців Департаменту у позові не заявлено.

Відкривши провадження у справі, суд призначив її до розгляду у відкритому судовому засіданні на 10 жовтня 2017 року о 14 год. 30 хв. в межах строків визначених статтею 122 Кодексу адміністративного судочинства України (вказаною статтею визначені строки розгляду адміністративних справ, загальний строк розгляду яких становить 1 місяць з дня відкриття провадження).

Крім цього, разом із позовною заявою, позивачем також заявлено клопотання про забезпечення адміністративного позову шляхом зупинення дії оскаржуваного розпорядження.

Суд, зважаючи на наявність клопотання про забезпечення позову та враховуючи обмежені строки його розгляду, призначив дане клопотання до розгляду на 19 вересня 2017 року о 12 год. 00 хв., що відповідає приписам статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України (відповідно до положень даної статті, клопотання про забезпечення позову розглядається не пізніше наступного дня після його надходження до суду).

19 вересня 2017 року в судовому засіданні розглянуто виключно клопотання позивача про забезпечення позову, за результатами розгляду якого, в його задоволені — відмовлено.

Слід зазначити, що питання щодо законності оскаржуваного рішення та наявності підстав для його скасування наразі судом не розглядалось, оскільки вирішувати таке питання суд уповноважений виключно під час ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Повідомляємо також, що 11 січня 2018 року від позивача на адресу суду надійшло клопотання про відмову від адміністративного позову та закриття провадження у справі.

Ухвалою суду від 11 січня 2018 року, провадження у даній справі було закрито.