flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесено зміни до ЗУ "Про судовий збір" в частині сплати за подання апеляційної та касаційної скарги

03 березня 2020, 15:47

☝️До уваги громадян!

🗓27 лютого набули чинності зміни до Закону України «Про судовий збір», якими встановлено обмеження сплати судового збору, що справляється за подання апеляційних та касаційних скарг до адміністративного суду.

🔗Відтак, ставка судового збору за подання до апеляційного адміністративного суду апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду, заяви про перегляд судового рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами тепер становить 150% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги, але не більше 15 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

🔗Водночас, касаційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до касаційної скарги на рішення суду – 200% ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, але не більше 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

✍️Вказані зміни внесені у відповідності до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/465-20#n167).