flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Карлсруе відбулася робоча зустріч суддів Сьомого апеляційного адміністративного округу та Адміністративного суду м.Карлсруе

20 листопада 2023, 14:51
За підтримки Німецького фонду міжнародного правового співробітництва відбулась робоча зустріч між суддями Сьомого апеляційного адміністративного округу та Адміністративного суду м. Карлсруе.
Від Чернівецького окружного адміністративного суду до участі в заході долучився в.о. голови суду – Олег Боднарюк.
Робоча зустріч розпочалася з вітальними зверненнями президента Адміністративного суду м. Карлсруе Крістіана Поля, віце-президенат адміністративного суду Карлсруе Міхаеля Хоппе, голови Конституційного суду землі Баден-Вюртемберга та Адміністративного суду землі Баден-Вюртемберга професора д-р Мальте Грасхофа та голови Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталія Кузьмишина.
У ході заходу учасники опрацювали питання щодо застосування медіації в адміністративному процесі, застосування права Європейського Союзу та значення ЄСПЛ в адміністративній судовій практиці Німеччини, компетенції адміністративних судів згідного законодавства України та Німеччини, та ін.
Також делегація провела зустріч з мером міста Альбертом Кофліном та представниками ради м. Карлсруе і українським фондом в Карлсруе.