flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок дій у разі оголошення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку

01 листопада 2022, 17:07

01 листопада 2022 року Чернівецьким окружним адміністративним судом прийнято наказ "Про організацію роботи суду під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту" №31-ОД.

Так, з метою збереження життя, здоров'я і забезпечення безпеки працівників та відвідувачів суду визначено наступний порядок дій у випадку оголошення сигналу повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, зокрема:

  1. У разі оголошення сигналу повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, суддям Чернівецького окружного адміністративного суду оголошувати технічну перерву у судових засіданнях.
  2. Після сповіщення повітряної тривоги або надходження інших сповіщень про небезпеку від органів управління цивільного захисту працівникам апарату та суддям Чернівецького окружного адміністративного суду невідкладно вимкнути електричні прилади та прослідувати до найближчої захисної споруди цивільного захисту для укриття населення.
  3. Під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, відповідальним особам за проведення розгляду справ у режимі відеоконференцзв’язку призупинити їх проведення до закінчення відповідних сигналів.
  4. Співробітникам територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області та працівникам суду пропонувати відвідувачам суду та учасникам судових засідань негайно покинути приміщення суду до закінчення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, та прослідувати до найближчої захисної споруди цивільного захисту для укриття населення.
  5. Співробітникам територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області під час повітряної тривоги або надходження інших сповіщень про небезпеку від органів управління цивільного захисту не допускати відвідування суду громадянами та іншими особами (працівниками правоохоронних органів, прокуратури, адвокатами, учасниками судових процесів, тощо).
  6. Суддям після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіка призначених судових засідань вирішувати питання про відкладення або продовження судового засідання.